Месар
Циљ стручног образовања за образовни профил МЕСАР је оспособљавање ученика за обраду, прераду меса и продају меса и меснихпрерађевина.
Неопходност сталног прилагођавања променљивим захтевима тржишта рада, потребе континуираног образовања, стручног усавр шавања, развој каријере, унапређивање запошљивости, усмерава да ученици буду оспособљавани за:
- примену теоријских знања у практичномконтексту;
- ефикасан рад утиму;
- преузимањеодговорностизавластитоконтинуираноучењеинапредовањеупослуикаријери;
- благовремено реаговање на промене у раднојсредини;
- препознавање пословних могућности у радној средини и ширем социјалномокружењу;
- примену сигурносних и здравствених мера у процесурада;
- примену мера заштите животне средине у процесурада;
- употребу информатичке технологије у прикупљању, организовању и коришћењу информација у раду и свакодневном животу.
Ове мултифункционалне способности ће бити резултат:
- флексибилне и на квалитет ученичких постигнућа усмерене школске организације;
- заједничког рада наставника и ученика у свим предметима и модулима;
- примене стратегија, метода и техника активног учења и усвајања знања и вештина у настави