Пекар
Циљ стручног образовања за образовни профил ПЕКАР је оспособљавање ученика за производњу хлеба, пецива, колача и те стенина.
Неопходност сталног прилагођавања променљивим захтеви ма тржишта рада, потребе континуираног образовања, стручног усавршавања, развој каријере, унапређивање запошљивости,усме рава да ученици буду оспособљаваниза:
- примену теоријских знања у практичномконтексту;
- ефикасан рад утиму;
- преузимање одговорности за властито континуирано учење и напредовање у послу икаријери;
- благовремено реаговање на промене у раднојсредини;
- препознавање пословних могућности у радној средини и ширем социјалномокружењу;
- примену сигурносних и здравствених мера у процесурада;
- примену мера заштите животне средине у процесурада;
- употребу информатичке технологије у прикупљању, органи зовањуи коришћењу информација у раду и свакодневном животу.
Ове мултифункционалне способности ће бити резултат:
- флексибилне и на квалитет ученичких постигнућа усмерене школске организације;
- заједничког рада наставника и ученика у свим предметима и модулима;
- примене стратегија, метода и техника активног учења и усвајања знања и вештина у настави.