Техничар хортикултуре

Враћањем смера техничар хортикултуре у образовни профил после 30 година, успели смо да тржишту рада понудимо једно изузетно перспективно занимање.  Образовни профил уписује се у школи од 2007.год. и ове године излази прва генерација техничара који су током свог школовања успели да усвоје теоретска и практична знања о производњи цветног и дендро материјала, подизању и одржавању окућница и зелених површина и аранжирању биљног материјала за разне прилике.

И ако тек четири године постоји у школи ученици су својим знањем и радом успели да промовишу смер на најбољи могући начин – освајајући прва места на републичким такмичењима, смотрама, сајмовима и изложбама.

Програм се остварује у:

  • школи,
  • школским пластеницима,
  • школском врту,
  • кабинету и у природи

 Школовање траје четири године и завршава се полагањем матурског рада.

Ако си заљубљеник у природу, а уз то си и креативан, ово је прави образовни профил за тебе, јер ћеш: постати стручњак за уређење окућнице, сазнаћеш како треба одржавати вртове и паркове, упознаћеш се са комплетном производњом сезонског расада од сетве семена до пласмана на тржиште, сазнаћеш тајне гајења и неге украсних биљака, постаћеш врсни аранжер – биодекоратер, уређиваћеш и чуваћеш радни и животни простор човека, путоваћеш на разне домаће и међународне изложбе и сајмове и учествоваћеш на разним манифестацијама и такмичењима.