Производите, пакујете и складиштите прехрамбене производе;
Вршите контролу квалитета технолошког процеса, основних и помоћних сировина, готових производа и амбалаже, у погону прехрамбене и биотехнолошке производње и лабораторији;
Упознаћете
Технологију кондиторских производа;
Технологију млинарства;
Технологију сточне хране;
Кварење и конзервисање.
Технологију слада и пива;
Технологију прераде воћа и поврћа;
Технологију меса и технологију млека;
Индустријску производњу готове хране.
Наставак школовања
Наши прехрамбени техничари најчешће настављају школовање на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду, на одсецима за технологије производа биљног или анималног порекла.
Образовни профил је одлична основа за наставак школовања за санитарног или еколошког инжeњера;
Све је већа потражња за запошљавањем овог профила у прехрамбеној индустрији;
Способности:
примену теоријских знања у практичном контексту;
ефикасан рад у тиму и групним ситуацијама;
преузимање одговорности за властито континуирано учење и напредовање у послу и каријери;
благовремено реаговање на промене у радној средини;
препознавање пословних могућности у радној средини и ширем социјалном окружењу;
примену сигурносних и здравствених мера у процесу рада;
примену мера заштите животне средине у процесу рада;
употребу информатичке технологије у прикупљању, организовању и коришћењу информација у раду и свакодневном животу.
Сазнајте детаљније о овом профилу кроз табелу очекиваних исхода образовања
Ако мислите да је овај образовни профил баш за Вас, погледајте више информација о томе како се можете уписати на страници УПИС.