Исхрана ученика

 

 

Нутрициониста има значајну улогу у планирању и припремању исхране за ученике / станаре Дома. Настојимо да на најбољи начин спојимо преференције ученика и њихове здравствене потребе у квалитетан и креативан мени којим свакога дана нудимо јела припремљена онако како воле од намирница које су им потребне – уважавајући индивидуалне (па и верске) разлике…

Смештај ученика

 

Дом ученика се налази у мирном делу града, на самом уласку у Падинску Скелу. Линијом 101 градског саобраћаја је преко Омладинског стадиона и Богословије, добро повезан са осталим деловима града, а нарочито са матичном школом, Средњом железничком школом и Средњом техничком ПТТ школом. Директном везом са Омладинског стадиона се стиже до Грађевинске техничке школе, Медицинске школе Звездара, Зуботехничке школе и осталих. Изградњом моста Михајло Пупин (Земун-Борча) смањене су јутарње гужве и растерећен правац којим наши ученици путују до школе. Поред тога, поменутим мостом је остварена брза и директна веза према земунским и новобеоградским школама тако да наредних година очекујемо већи број ученика који похађају школе са овог подручја.

До Дома ученика ћете из правца Палилуле најбрже доћи преко Панчевачког моста Зрењанинским путем. После комплекса ПКБ коорпорације, скреће се са Зрењанинског пута лево у Падинску Скелу, одмах се лево скреце у улицу и опет лево се улази кроз капију Дома. Овај пут се прелази аутомобилом за 15-так минута, а градским аутобусом 101 за мање од 30 минута.

Дом има капацитет за смештај 125 ученика (91 мушког и 34 женског пола).