ISHRANA UČENIKA

 

 

Nutricionista ima značajnu ulogu u planiranju i pripremanju ishrane za učenike / stanare Doma. Nastojimo da na najbolji način spojimo preferencije učenika i njihove zdravstvene potrebe u kvalitetan i kreativan meni kojim svakoga dana nudimo jela pripremljena onako kako vole od namirnica koje su im potrebne – uvažavajući individualne (pa i verske) razlike…

SMEŠTAJ UČENIKA

 

Dom učenika se nalazi u mirnom delu grada, na samom ulasku u Padinsku Skelu. Linijom 101 gradskog saobraćaja je preko Omladinskog stadiona i Bogoslovije, dobro povezan sa ostalim delovima grada, a naročito sa matičnom školom, Srednjom železničkom školom i Srednjom tehničkom PTT školom. Direktnom vezom sa Omladinskog stadiona se stiže do Građevinske tehničke škole, Medicinske škole Zvezdara, Zubotehničke škole i ostalih. Izgradnjom mosta Mihajlo Pupin (Zemun-Borča) smanjene su jutarnje gužve i rasterećen pravac kojim naši učenici putuju do škole. Pored toga, pomenutim mostom je ostvarena brza i direktna veza prema zemunskim i novobeogradskim školama tako da narednih godina očekujemo veći broj učenika koji pohađaju škole sa ovog područja.

Do Doma učenika ćete iz pravca Palilule najbrže doći preko Pančevačkog mosta Zrenjaninskim putem. Posle kompleksa PKB koorporacije, skreće se sa Zrenjaninskog puta levo u Padinsku Skelu, odmah se levo skrece u ulicu i opet levo se ulazi kroz kapiju Doma. Ovaj put se prelazi automobilom za 15-tak minuta, a gradskim autobusom 101 za manje od 30 minuta.

Dom ima kapacitet za smeštaj 125 učenika (91 muškog i 34 ženskog pola).