ДРАМСКО-РЕЦИТАТОРСКА СЕКЦИЈА

 

Драмско-рецитаторска секција Дома окупља све заинтересоване ученике од првог до четвртог разреда средње школе које интересује сценска уметност и леп говор. Многи сазнање да воле да глуме и рецитују стекну тек кад постану чланови ове секције.
План рада осмишљен је кроз интерактивне, радионичарске активности, вежбе дикције, интонације, говора, опуштања, покрета, концентрације, меморије и импровизације које ученике постепено припремају и мотивишу за рад на конкретној представи или поетском приказу који ће изводити пред публиком у оквиру такмичења драмског и поетског стваралаштва; позоришних фетивала; прослава…
Ученици се кроз разнолика задужења и активности укључују у рад, оснажени да прихвате улоге различитих психолошких профила, саживе се са њима како би природно и уверљиво их оживели на сцени. На тај начин уче, продубљују своје емоције, играју се, сарађују, социјализују се, превазилазе трему јавних наступа, развијају сопствену личност, репрезентују не само ученичко стваралаштво, већ и Дом којем припадају.
Драмско-рецитаторска секција гаји традицију преданог рада и доброг дружења. Наши драмски и поетски прикази су увек запажени и од стране жирија и од старане публике. Сваке године наступамо на Регионалној домијади, општинским такмичењима драмског и поетског стваралаштва; позоришним фетивалима – Mater Terra, Културица где често бивамо награђивани и отпраћени са сцене уз громогласни аплауз.
Прошлогодишњи смо носиоци готово свих признања и награда на позоришном фетивалу Школска сцена Србије. О неким нашим представама се дуго прича…

Охрабрени многим успесима и лепим искуствима, неки од наших чланова у глуми и рецитовању открију много више од ваннаставних активности, а то и јесте наш циљ. Зато вољно и радо примамо све наше нове ученике.

Координатор секције је васпитач Лана Тодоровић Симић.