Пролећни радови на школској економији

Ученици образовних профила  пољопривредни техничар, техничар хортикултуре и цвећар – вртлар су и овог пролећа били вредни. На редовним часовима практичне наставе, својим радом и стручношћу  допринели су томе да на школској економији све озелени, процвета и донесе плодове.

Буђењем пролећа у марту почињу интензивни радови у школском стакленику, сеје се расад поврћа и цвећа који се касније користи за сађење усева парадајза, паприке, краставаца у пластеницима, а расад цвећа улепшава наше терасе и двориште школе.

Вредно се ради и у школском воћњаку, који је лепо цветао и виде се први заметнути плодови јабука, шљива, крушака, малина, купина, боровница и трешања. Најлеше и најслађе је у засаду јагода који се црвени и мирише од приспелих плодова јагода. Огледно поље са засејаним житом се пресијава на пролећном сунцу. Поред њега се виде леје са лековитим биље.

Новост на нашој економији је огледни врт са различитим садницама дрвећа и жбуња који помажу у савладавању примене мера неговања ове врсте биљака.

Винова лоза се шири по новој перголи и најављује добар род.

Остаје нам само да вредно одрадимо и летњу професионалну праксу и да са радним особљем  школске економије однегујемо и уберемо све плодове из пластеника и воћњака.

 

Previous
Next