Пројекти и активности

Ученичка задруга

Проширена делатност и ученичке задруге имају значајну улогу у процесу спровођења образовно-васпитне функције у школама и тиме доприносе унапређењу квалитета образовања и социјалној укључености школске деце. Иако је остваривање активности у оквиру проширене делатности и ученичких задруга регулисано различитим прописима, у школама је све присутнија тенденција комбиновања тих активности, будући да су оне често комплементарне, тј. надопуњују једна другу. На известан начин то омогућава и нови Закон о основама система образовања и васпитања који под проширеном делатношћу подразумева давање услуга, производњу, продају и друге делатности које доприносе унапређењу образовно-васпитне функције школа.

Nagrada

Ученички пројекти

Јујуба - Хлеб за боље сутра - 11.3.2019

Проф. Светлана Пилиповић и ученице Станишић Јелица, Јовић Бранка, Петровић Јована и Јеротијевић Ана у склопу Астра тима остварују 4. место на такмичењу “Заузми став, развијај идеју!” за најбољу женску предузетничку идеју 2019. године

Јујуба хлеб за боље сутра је јединствен производ заснован на воћним сировинама без скроба, глутена и адитива који доприноси здравом начину исхране, смањењу гојазности и јачању мишићне масе.

jujuba_nagrada

Одговорно у заједници - 15.06.2019

Данас је одржано финале такмичења „Одговорно у заједници“ које има мисију да подржи иницијативе које на иновативан начин мењају друштво.
Наш пројекат „Скоцкај се здраво“ су презентовале проф. Светлана Пилиповић и педагог Драгана Беновић.
Одговорно у заједници је бренд друштвено одговорног пословања Војвођанске банке са мисијом да подржи иницијативе које на иновативан начин мењају дрштво
Критеријуми за избор победника су били: значај пројекта за унапређивање образовања, допринос развоју пољопривреде у Србији, валидна аргументација и презентација пројекта и одрживост и перспективе.
Жири, састављен од стручњака из области маркетинга и пољопривреде, је од 14 равноправних учесника финала изабрао да је победник пројекат „Скоцкај се здраво“ Пољопривредне школе са домом ученика ПК „Београд“.
Војвођанска банка нас награђује са 20 рачунара.
skockaj-se-zdravo