Упис

Добродошли у пољопривредну школу са домом ученика ПК"Београд"

Упознајте школу

skola_pkb
 • Дугогодишња традиција

  Основани смо 1965. године

 • Једина школа са домом ученика

  Дом ученика у непосредној близини школе

 • Оаза у срцу града

  Удаљена само километар од центра града

Образовни профили

polj-tehnicar
Пољопривредни техничар
Прехрамбени техничар
Техничар хортикултуре
Ветеринарски техничар
Цвећар - вртлар
Пекар
Месар

Упознајте дом

dom_slika
 • Васпитни рад

  Васпитни рад, учење, слободне активности и исхрана ученика организовани су на начин да је обезбеђена присна, топла кућна атмосфера која је својствена месту које се назива ДОМ.

 • Модеран и удобан

  Нови дом ученика обезбеђује најмодернији врхунски смештај свим ученицима

 • У непосредној близини школе

  Лако до школе - лако до дома

Секције

Драмско-рецитаторска секција Дома окупља све заинтересоване ученике од првог до четвртог разреда средње школе које интересује сценска уметност и леп говор. Многи сазнање да воле да глуме и рецитују стекну тек кад постану чланови ове секције.
План рада осмишљен је кроз интерактивне, радионичарске активности, вежбе дикције, интонације, говора, опуштања, покрета, концентрације, меморије и импровизације које ученике постепено припремају и мотивишу за рад на конкретној представи или поетском приказу који ће изводити пред публиком у оквиру такмичења драмског и поетског стваралаштва; позоришних фетивала; прослава…

Секција етно певања намењена је свим љубитељима изворне традиционалне музике и свима који желе да очувају музичку традицију и културу своје земље. Не само да интересовање за етно музику постоји, већ је њена примена у савременој музици све затупљенија.
Јела Кузмановић, васпитач и координатор ове секције, подстиче ученике на очување традиције кроз оживљавање заборављених или старих изворних песама. Истовремено, ученици кроз низ радионица и вежби усавршавају своје вокалне способности, удружују своје таленте, превазилазе трему јавног наступа, показујући лепоту и вредност њиховог рада на такмичењима у овиру културно-уметничког стваралаштва на Домијади. Нит која спаја прошлост и садашњост постаје нераскидива!

Кроз културолошку секцију ученици стичу искуства вредновања и разумевања културних дешавања. Секција омогућава да чланови на занимљив и непосредан начин развију своју креативност, музикалност, да знају да направе разлику између уметности и кича и подстиче добро расположење.
У оквиру секције организују се одласци у позориште, биоскоп, разне манифестације као што је „Ноћ музеја“, концерти, књижевне вечери, изложбе и сл.
Наш циљ, такође је, и стварање позитивне климе за све облике уметничког стваралаштва. Секција негује вештине израде уникатних декоративних и употребних предмета. Ови радови ученика красе просторије Дома, а током Домијаде се излажу на заједничким изложбама.
Координатор секције у Дому је васпитач Биљана Милић Перић.

При избору слободних активности, ученицима је на располагању и кошаркашка секција коју низ година води васпитач Драган Кљајић.

Програм рада се реализује током целе школске године у виду тренинга рекреативног карактера у дворишту Дома или у фискултурној сали Пољопривредне школе ПК „Београд”.

Ученици усвајају и усавршавају елементе кошаркашке технике игром на два коша и увежбавањем тактике напада и одбране. Примену наученог представљају током домског турнира у кошарци и у овиру наступа на регионалном такмичењу.

Упис 2022

Упис у школу

Упис у први разред – ПРВИ уписни круг: 14. и 15. јула од 8 до 15 часова.

Упис у први разред – ДРУГИ уписни круг: 16. јул од 8 до 15 часова.

Упис можете обавити и електронски путем портала  https://mojasrednjaskola.gov.rs/

Упис у дом

Пријављивање кандидата на Конкурс обавиће се у следећим роковима:

 • За прву расподелу од 12. до 22. јула 2022. године од 08,00 до 14,00 часова;
 • За оне који нису добили смештај у првој расподели и осетљиве друштвене групе од 25. до 29. августа 2022. године.
 

Неблаговремене, непотпуне и од неовлашћеног лица поднете пријаве на Конкурс неће се разматрати.

Потребна документа

 • Пријава на конкурс (добија се у школи или дому)
 • Уверење о приходима по члану домаћинства за период од 01.01. до 31.03.2022. године, издато од стране надлежног општинског органа из места пребивалишта где родитељ, односно старатељ има пребивалиште;
 • За ученике првих разреда средњих школа:
  • јавне исправе о завршеној основној школи (сведочанства о завршеним разредима од 5. до 8. разреда и уверење о обављеном завршном испиту),
  • потврдa о упису у средњу школу (за ученике који су уписани у 1. разред средње школе)
 • За ученике других, трећих и четвртих разреда:
  • Оверена фотокопија сведочанства о завршеном претходном разреду (за ученике који су уписани у 2, 3, 4. разред средње школе);
 •  Дипломе и друге награде са учешћа на такмичењима ученика, које се налазе у Календару такмичења ученика у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја у претходно завршеном разреду;
 • Потврда о владању у дому ученика током претходне школске године, односно награде и похвале за учешће у активностима или изречене васпитно-дисциплинске мере.